Volledig scherm
Krijgt de vernieuwde Grotestraat in de toekomst te maken met veel meer sluipverkeer? Lokaal Hellendoorn is daar niet gerust op. © Carlo ter Ellen DTCT

Vrees voor meer sluipverkeer in centrum van Nijverdal

NIJVERDAL - Lokaal Hellendoorn wil dat het college op korte termijn een openbare themasessie houdt over de verwachte veranderingen van de verkeersstromen in en om Nijverdal.  

De grootste oppositiepartij wijst in haar brief op de wijziging van de aansluiting van de Baron van Sternbachlaan op de verbrede N35, waardoor het verkeer op deze kruising straks niet langer direct linksaf richting Almelo of rechtsaf richting Zwolle kan slaan.

Lokaal Hellendoorn vreest vooral een flinke toename van het aantal automobilisten, dat vanuit de Kruidenwijk en Hulsen via de gevaarlijke rotonde in de Helmkruidlaan richting het centrum van Nijverdal rijdt om zijn rit dan via de G. van der Muelenweg-Grotestraat of de Koersendijk-Van Limburg Stirumstraat-De Joncheerelaan richtig Zwolle te vervolgen.  

Lokaal Hellendoorn wil weten hoe het college tegen deze ontwikkelingen aankijkt, hoe het deze veranderende verkeersstromen in goede banen wil gaan leiden en hoe een ongewenste toename van sluipverkeer kan worden voorkomen op wegen, die daarop eigenlijk niet zijn berekend. De fractie wil graag antwoord op deze vragen tijdens de vergadering van de raadscommissie Grondgebied van woensdagavond 29 mei. 

Reggestreek