Zijn Nijverdallers zeikerds? ‘Erg overdreven, die kritiek op reclame van de drogist’

VideoNIJVERDAL - ‘Het ziet er niet uit’, hoort voorzitter Jan Scheppink van de winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal regelmatig. ‘Ontsierende reclame-uitingen’, noemt GroenLinks-fractievoorzitter Anja ter Harmsel het. Er is nogal wat kritiek op de opvallende reclame van drogisterij Die Grenze in Nijverdal. Maar deze vrijdag is er vooral bijval: „Mensen die hier kritiek op hebben, zijn klagers.” 

„Ik kom hier elke week, ik mag graag even snuffelen in deze winkel”, zegt Jeroen van Kammen, trainer en speler bij een selectieteam van SVZW in Wierden en tegenwoordig woonachtig in Nijverdal. „Mij zijn die uitingen nooit echt opgevallen. Er staan wel wat dingetjes voor die pilaren. En als je er op let, zie je veel plakkaten. Maar ik moet zeggen dat ik mij daar nooit aan gestoord heb.”

Hij is niet de enige die daar zo over denkt. Een vrouw, die anoniem wil blijven, moet zelfs een beetje lachen om de mensen die kritiek hebben op de reclame. „Ik kan me wel andere dingen bedenken waar ik me druk over zou maken.”

‘Moet ondernemer zelf weten’

Mientje Kosterbok uit Nijverdal komt aangelopen. „Ik stoor mij er niet aan”, zegt ze, refererend aan de vele logo’s van Die Grenze aan de buitenzijde van het pand en de banners die voor de ingang staan. „Dit moet iedereen (elke ondernemer, red.) zelf weten. Ik vind het prima.” 

Sterker: ze is blij dat de drogist er is. „Hoe meer winkels hier komen, hoe beter dat is voor de hele omgeving. Dan moet je die reclame op de koop toenemen, vind ik. Reclame maakt mij niet veel uit.”

‘Klagers’

Henk Vorkink uit Marle is het helemaal met Kosterbok eens. „Ik vind die kritiek zeer overdreven, ze maken zich hier in Nijverdal overal druk om. Het zijn allemaal van die kleine dingen; dan is het de parkeergarage, dan de Grotestraat, nou die winkelreclame. Ik vind het alleen maar goed dat er zo’n winkel is. Als er hier duizend mensen komen, komen er daar bij de rest van de ondernemers ook altijd wel honderd van.” 

Hij vindt de mensen die de kritiek uiten klagers. „Ze hebben hier over kleine dingen wat te zeuren. Ik heb geen moeite met die banieren en dergelijke. Iedere ondernemer moet zelf weten hoe die het inricht, als die de gemaakte afspraken met de gemeente maar nakomt. Lekker zo laten dus, wat mij betreft.”

Volledig scherm
De entree van drogisterij Die Grenze. © Han Haveman

Reggestreek