Vito & Luca, jaren geleden ijssalon op de Groote Markt in Oldenzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Vito & Luca, jaren geleden ijssalon op de Groote Markt in Oldenzaal. © Charel van Tendeloo

Memorabel ijsje in Oldenzaal: keuzestress door al die smaken

Die mooie zomerVerslaggevers delen herinneringen over bijzondere plekken in de regio. Vandaag Aileen Slot over een avond bij de Oldenzaalse ijssalon. 

 1. Steef Brüggemann (1933 - 2020): De man die 4000 keer een ‘wereldnieuws’ schreef
  PREMIUM
  In Herinnering

  Steef Brüggemann (1933 - 2020): De man die 4000 keer een ‘wereld­nieuws’ schreef

  Eigenlijk had Steef Brüggemann geen journalist moeten worden, maar priester, zoals dat in katholieke families nog tot ver in de vorige eeuw de gewoonte was. Zijn doopnamen had hij al mee: Stephanus Johannes. Dochter Corinne schetste op de uitvaart in zijn geliefde Lambertusbasiliek hoe het met haar vader was gegaan. Als tweede zoon in het door en door katholieke gezin mocht Steef na de lagere school niet naar de middelbare school in de buurt van zijn woonplaats Heemstede. Integendeel.
 1. Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

  Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?

  De artikelen met gele labels op deze site én in de app zijn Premium. Dat zijn de verhalen die het nieuws duiden, spraakmakende interviews, onze columns en meer. Exclusief voor ingelogde gebruikers en abonnees, want die bieden we graag wat meer. Hoe krijg ik toegang tot Premium? Bent u abonnee? Ik heb een Tubantia-profiel Ik heb geen Tubantia-profiel Ik weet niet of ik een Tubantia-profiel heb Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie Bent u geen abonnee? Ik wil voor 5 euro per maand alle Premium-artikelen kunnen lezen Ik heb een Tubantia-profiel Ik heb geen Tubantia-profiel Er is geen e-mailadres van mij bekend bij jullie De klantenservice is telefonisch te bereiken op 088-0139970
 1. En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede
  Play

  En weer is het raak: autobrand nummer 42 dit jaar in Enschede

 2. Mink hielp slachtoffer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'
  Play

  Mink hielp slachtof­fer (73) Arnhem: 'Heel slecht geslapen'

Oldenzaal e.o.