Volledig scherm
© ANP

Kritische vragen in raad over actie in Grolsch Veste

ENSCHEDE - De politieactie van donderdagavond bij het supportershome van Vak-P en de daaropvolgende onrust in en rond het stadion hebben tot kritische vragen van de Enschedese gemeenteraadsfracties van Burgerbelangen Enschede en GroenLinks geleid.

Burgerbelangen stelde al in de nacht na de politieactie mondige vragen over de gebeurtenissen, GroenLinks gaat dat vorig maandagavond doen. Burgerbelangen vraagt zich met name af of de actie van donderdagavond wel proportioneel was. 

De coalitiefractie wil weten of de veronderstelde problematiek rond het home van Vak-P noodzaakte tot een actie met een bewapend arrestatieteam die zomaar tot een uitbraak van paniek onder 28.000 toeschouwers hadden kunnen leiden.

Invloed

GroenLinks wil van burgemeester Onno van Veldhuizen weten hoe hij zijn invloed heeft aangewend voor een veilig verloop van de actie.

Andere fracties, zoals die van de PvdA en de SP, willen door de burgemeester worden geïnformeerd over de feitelijke gebeurtenissen. Geen van de fracties heeft vooralsnog om een interpellatiedebat gevraagd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.