Volledig scherm
De politieagenten tijdens een onderzoek naar mogelijke drugshandel in het supportershome in stadion de Grolsch Veste in Enschede. De actie begon tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV. © ANP

'Nog geen duidelijkheid over miscommunicatie in Grolsch Veste'

ENSCHEDE - De politie wil nog niet zeggen hoe het vorige week kon gebeuren dat er tijdens de politieactie in het supportershome van Vak-P verkeerde boodschappen in het stadion zijn omgeroepen. "We hebben een tijdlijn gemaakt en we hebben duidelijkheid over onze eigen rol, maar moeten eerst met de gemeente en de club evalueren voor we er uitspraken over doen", zegt woordvoerster Chantal Westerhoff.

Westerhoff benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om alle supporters tijdens de wedstrijd het stadion uit te krijgen. "We betreuren ook echt dat er door miscommunicatie zoveel verwarring is ontstaan. We hebben vooraf met veel scenario's rekening gehouden, maar niet met de mogelijkheid dat er een verkeerde boodschap verspreid zou worden."

Onderzoek

Inmiddels is de politie een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de ongeregeldheden die rond de politieactie ontstonden. Meerdere supporters raakten daarbij gewond en politieagenten werden belaagd. Ook zijn er volgens de politie vernielingen gepleegd.

De vijf arrestanten die tijdens de politieactie zijn aangehouden zijn inmiddels weer op vrije voeten. Drie van hen zijn nog wel verdachte in een onderzoek naar drugshandel.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.