Volledig scherm
De wond in het been van Jolanda's man. © Facebook/Jolanda Cameron-Tijink

Oldenzaalse deelt bloederige foto: 'Politiehond beet mijn man bij stadion'

ENSCHEDE/OLDENZAAL - Er komen steeds meer berichten van mensen die zeggen gewond te zijn geraakt bij de politieactie bij De Grolsch Veste donderdagavond. Jolanda Cameron-Tijink uit Oldenzaal zegt dat haar man is gebeten door een politiehond. "Een uitstekende spier moest worden verwijderd omdat die geen functie meer had."

"Mijn man en zijn kameraden stonden buiten na de wedstrijd. Door alle drukte en chaos waren mijn man en een kameraad de rest van de groep kwijtgeraakt, zij zijn op de parkeerplaats gaan wachten totdat ze de rest terug konden vinden. Nietsvermoedend werd mijn man van achteren geslagen met een gummiknuppel en beet een politie hond in zijn been", schrijft Cameron-Tijink op Facebook. 

Reddende engel

Ze vervolgt: "Een man die dichtbij stond, is te hulp geschoten en heeft de wond dichtgeknepen. Het duurde ontzettend lang voordat hij professionele hulp kreeg. Ik ben gelijk gebeld door zijn kameraden en zij zijn bij hem gebleven tijdens de hulp van de EHBO van Twente. Toen ik aan kwam rijden, werd hij met de rolstoel naar de auto gebracht en zijn we gelijk naar het ziekenhuis gegaan."

Volgens zijn echtgenote waren de wonden van de man zo diep, dat hij door een chirurg moest worden nagekeken. "Een uitstekende spier moest worden verwijderd omdat deze geen functie meer heeft..."

'Hij deed niks'

De Oldenzaalse vraagt zich hardop af hoe het zo ver heeft kunnen komen. "Mijn man deed niks en stond alleen maar te wachten op zijn kameraden. Het had een leuke avond moeten worden, maar helaas."

Cameron-Tijink is een dag later nog steeds van slag. "Wij zijn hier allemaal nog steeds van onder de indruk. Hier willen wij zeker werk van maken", schrijft ze verder op Facebook. "Onze dank is natuurlijk zeer groot voor de persoon die mijn man te hulp is geschoten. Deze persoon heb ik al wel gevonden, maar wegens privacy maak ik de naam niet openbaar."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.