Volledig scherm
Politie dringt het stadion binnen. © Nico Brekelmans/Pro Shots

Politie schoot gericht met rubberen kogels bij inval FC Twente

ENSCHEDE - Het arrestatieteam van de politie heeft donderdagavond bij de actie in de Grolsch Veste gericht met rubberen kogels geschoten op de benen van FC Twente-supporters die het supportershome van Vak-P trachtten binnen te dringen. Dat meldt de politie vrijdagmiddag in een update over de gebeurtenissen in het stadion.

Het gebruik van 'geweldsmiddelen' was volgens de politie nodig toen zij het home hermetisch afsloot, maar supporters toch met veel geweld probeerden binnen te komen. Daarop werden om de veiligheid van politiemensen en de aanwezigen in het home te garanderen zogeheten bean bags afgeschoten op de benen van de betrokken fans. Volgens de politie zullen de supporters hier 'blauwe pijnlijke plekken' aan hebben overhouden.

Goed gesprek

De politie heeft vrijdag een 'goed gesprek' gehad met de man die door een politiepaard werd overlopen. Volgens een politiewoordvoerster botste de man tegen het paard. ,,De man heeft lichte verwondingen opgelopen, onder meer aan zijn gezicht en zijn knie", zei een politiewoordvoerster vrijdagmiddag. De politie zal de schade van de supporter aan diens kleding vergoeden. De man heeft geen aangifte gedaan. ,,Hij heeft begrip getoond voor de situatie."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.