Volledig scherm
© ANP

Vak-P herkent zich niet in verhalen over Satudarah: 'Niet geïntimideerd'

ENSCHEDE - De supportersvereniging Vak-P herkent zich niet in het beeld dat de supportersvereniging geen eigen baas meer zou zijn in het eigen home. Het onderkomen van Vak-P in De Grolsch Veste was donderdagavond tijdens FC Twente-PSV doelwit van een politieactie vanwege veronderstelde handel in harddrugs en vermeende intimidatie door leden van motorclub Satudarah.

Vak-P reageerde met een persverklaring op de veelbesproken politie-inval en de onrust in en rond het stadion die zich als gevolg van de actie voordeed. Naast verbazing over het niet meer baas zijn in het eigen home, gaat Vak-P ook in op de vermeende intimidaties. Volgens het bestuur is daar op geen enkele wijze sprake van. Het voeren van een 'selectief deurbeleid', waarbij anderen dan Vak P'ers zouden uitmaken wie toegang krijgt tot het home, is de supportersvereniging niet bekend.

'Buitenproportioneel politiegeweld'

Vak-P, dat tot zondagavond formeel niets zegt te hebben vernomen van de gemeente Enschede of de politie, betreurt het dat stadionbezoekers ongewild het slachtoffer zijn geworden van 'buitenproportioneel politiegeweld'. De vereniging meent dat de arrestatie van vijf personen niet opweegt tegen de veiligheid van 25.000 toeschouwers. 

Vak-P benadrukt in de verklaring dat in een convenant is vastgelegd dat de politie 'te allen tijde op een normale wijze ons supportershome kan betreden'.

Volledig scherm
Het persbericht van Vak-P. © Vak-P