Aangeboden door Renault
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Tubantia zijn hier niet bij betrokken.

Dutch Design Week: innovatieve technologie voor een stressvrije werkdag

RenaultLast van een dreigende burn-out of ‘pakketjes-stress’? Gelukkig helpt innovatieve technologie ons daarmee om te gaan, zien we vandaag in de Dutch Design Week video-update.

Ons brein gaat tegenwoordig gebukt onder een lawine van e-mails, berichtjes, social media posts en andere informatie. Van tijd tot tijd even geestelijk ontspannen is daarom cruciaal, constateert Tom Bergman. In Manifestations, het gratis onderdeel van DDW waar je werk van recent afgestudeerde kunstacademiestudenten gratis kunt bewonderen, heeft Bergman daarom zijn eigen ‘anti-burn-out kamer’ ingericht. Hier geniet je van ‘een kunstmatige omgeving die net zo rustgevend is als een mooi bos’. Ook ideaal als je weer eens zit te wachten op een pakketje dat maar niet wordt bezorgd.

Zelfrijdende robotwagen

Renault presenteert tijdens DDW een innovatieve oplossing die in de toekomst mogelijk een einde gaat maken aan alle ‘pakketjes-stress’. EZ-PRO is een 100% elektrische, dus emissievrije robotwagen die geheel zelfstandig naar jouw voordeur kan rijden om een pakketje te bezorgen. In totaal kunnen 5 zelfstandig rijdende voertuigen ‘als een treintje’ achter elkaar aanrijden. “Transporteurs kunnen daardoor sneller werken, en dus ontvang jij veel sneller je pakketje”, vertelt Laurens van den Acker uit, sinds 2009 Executive Vice President Corporate Design van Renault.

Volledig scherm
© Renault

Mobiel ophaalpunt

Een chauffeur is dus niet perse nodig. Ook in de toekomst vinden veel mensen het echter prettig als iemand hun begeerde pakketje persoonlijk aan de deur brengt. “Op de plaats van het stuur zit daarom nu een beeldscherm, waarop de ‘bestuurder’ zijn bestellingen kan managen”, vertelt Van den Acker. De zelfstandig rijdende robotvoertuigen kunnen zichzelf overigens ook als ‘mobiel ophaalpunt’ op een vaste locatie in de stad parkeren. Met de bijbehorende app open je precies wanneer het jou uitkomt een van de postvakken in de zijkant van deze speciale EZ-PRO versie.

Futuristische Nederlandse primeur

Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. In samenwerking met Bright en AD verzorgt DDW-partner Renault deze dagelijkse video-update. Renault grijpt het grootste designevenement van Noord-Europa aan om zijn innovatieve visie op elektrisch rijden en mobiliteit in het jaar 2030 met de bezoekers te delen. De Europees marktleider op het gebied van 100% elektrische auto’s presenteert liefst drie conceptmodellen tijdens DDW. De futuristisch ogende EZ-GO, EZ-PRO als EZ-ULTIMO zijn voor het eerst te zien in Nederland. Verder worden bezoekers met 35 exemplaren van de nieuwe Renault ZOE tussen de verschillende DDW-locaties rondgereden. 

‘De journalisten van DPG Media zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’

Advertisement