Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bouwen van windmolens is één van de manieren om groene energie op te werken. In Oost Gelre is echter bepaald voorlopig geen nieuwe bouwaanvragen voor grote windmolens in behandeling te nemen. Foto ter illustratie. © Bert Jansen/DCI Media

De Achterhoek in 2030 energieneutraal? ‘Heeft geen zin vast te houden aan onmogelijke datum’

GROENLO - ,,We kunnen het vergeten dat Oost Gelre in 2030 energieneutraal is. Zeker met de huidige stand van zaken.” Volgens wethouder Bart Porskamp is het tijd om duidelijkheid te scheppen over de in 2013 uitgesproken doelstelling genaamd Het akkoord van Groenlo. Hij wond er daarom geen doekjes om tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond.

  1. 

Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
    PREMIUM

    Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

    LOCHEM/DIEPENHEIM - Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.