Bart Peters en Ester Reusink aan de rand van hun wijk, op de plek waar nieuwbouw moet komen. Op de achtergrond de bestaande windmolens van Hagenwind.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Peters en Ester Reusink aan de rand van hun wijk, op de plek waar nieuwbouw moet komen. Op de achtergrond de bestaande windmolens van Hagenwind. © Theo Kock

Protest tegen Aaltense megawindmolens: ‘Als ze straks boven Lichtenvoorde uittorenen is het te laat’

LICHTENVOORDE - Inwoners van Lichtenvoorde hebben niet goed door wat de Aaltense windmolenplannen voor hen gaan betekenen. Dat betoogt Ester Reusink uit Lichtenvoorde. Ze strijdt met buurtgenoten tegen de komst van hoge windmolens in het Aaltense Goor.

  1. Rechter oordeelt: Ontwikkelaar Lochems bouwproject heeft genoeg gedaan tegen Japanse duizendknoop
    PREMIUM

    Rechter oordeelt: Ontwikke­laar Lochems bouwpro­ject heeft genoeg gedaan tegen Japanse duizend­knoop

    BORNE - De voorzieningenrechter vindt dat ontwikkelaar Ramdhani Vastgoed uit Borne genoeg heeft gedaan om het bouwperceel van Ben Knapen en Herma Kuipers in het nieuwbouwproject Berkeloevers vrij te maken van de Japanse duizendknoop. Het Lochemse stel had een kort geding aangespannen omdat ze zich grote zorgen maken over de grond waarop hun toekomstige huis wordt gebouwd, maar de rechter gaat niet mee in hun eis om het volledige perceel te saneren.