Aan Doetinchemse zijde bij de rivier ligt een plan voor vier of vijf windmolens op gronden van Landgoed Keppel, dat september 2019 bevestigde dat er ‘ideeën zijn over een windmolenpark’ nabij de rivier aan Keppelse zijde.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan Doetinchemse zijde bij de rivier ligt een plan voor vier of vijf windmolens op gronden van Landgoed Keppel, dat september 2019 bevestigde dat er ‘ideeën zijn over een windmolenpark’ nabij de rivier aan Keppelse zijde. © Jan Ruland van den Brink

Windmolens in Bronckhorst: lager en maar op één plek

HENGELO/ ELDRIK - Als er windmolens komen in Bronckhorst mogen deze, inclusief wieken, maximaal 150 meter hoog worden. De turbines kunnen ook maar op één plek worden gebouwd: in het gebied rond de buurtschap Eldrik, dat dicht bij Laag-Keppel ligt.

 1. 

Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
  PREMIUM

  Ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

  LOCHEM/DIEPENHEIM - Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 2. Lockdownband Four Eyed Faces geeft eerst album uit en staat pas daarna voor het eerst samen op podium
  PREMIUM

  Lockdown­band Four Eyed Faces geeft eerst album uit en staat pas daarna voor het eerst samen op podium

  SINDEREN / AALTEN - Je kunt rasmuzikanten uit de zalen weren, maar creativiteit laat zich niet temmen. Zelfs niet als de spelbreker Covid-19 heet. Neem het Achterhoekse trio Four Eyed Faces. De lockdownband neemt in coronatijd een cd op, zonder ooit met zijn drieën bij elkaar te komen. En wie een bescheiden vergoeding betaalt krijgt bij aflevering van de plaat of cd een stoepconcert.