Needenaren protesteerden eerder al bij een infosessie over de plannen voor het windpark. Dinsdagavond volgt een protestfietstocht naar het Berkellandse gemeentehuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Needenaren protesteerden eerder al bij een infosessie over de plannen voor het windpark. Dinsdagavond volgt een protestfietstocht naar het Berkellandse gemeentehuis. © Jelle Boesveld

Windmolens in Neede: ‘Per woning berekening schaduw en geluid maken’

NEEDE - De initiatiefnemers van het windpark Avinkstuw willen voor alle woningen in het gebied rondom de geplande windmolens slagschaduw- en geluidberekeningen en visualisaties maken. 

  1. Gemeente Berkelland onderzoekt huisvesting  arbeidsmigranten:  ‘De druk neemt toe’
    PREMIUM

    Gemeente Berkelland onderzoekt huisves­ting arbeidsmi­gran­ten: ‘De druk neemt toe’

    BORCULO - De huisvesting van arbeidsmigranten laat soms te wensen over. Dat maakte de coronacrisis nog eens extra duidelijk. Hoe zorg je als gemeente voor goede woonruimte en hoe voorkom je wantoestanden en overlast? De gemeente Berkelland onderzoekt de stand van zaken en maakt daarna beleid. „Nu is het hier niet zorgelijk”, aldus burgemeester Joost van Oostrum. „Maar we willen voorkomen dat we straks moeten zeggen: Hadden we maar eerder naar dit onderwerp gekeken.”