Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Dankzij het leerlingenbestuur kroop Tim uit Losser uit zijn schulp

LOSSER - Door zitting te nemen in het leerlingenbestuur van het Twents Carmel College locatie Lyceumstraat in Oldenzaal kroop Tim Haverkort uit zijn schulp. "Ik durf nu veel meer dan vroeger."

Leren is vwo-leerling Tim Haverkort (18) uit Losser altijd bijzonder goed afgegaan. Met de bètavakken biologie, wiskunde B, schei- en natuurkunde koos hij geen eenvoudig pakket.

Maar dat is maar net hoe je er tegenaan kijkt, aldus Tim. "Dat exacte ligt mij juist wel. Veel beter dan bijvoorbeeld geschiedenis. Hoewel Engels me ook altijd goed af ging. In de eerste en tweede klas leerde ik nooit. In de derde haalde ik ook vooral achten en tienen. Hoewel ik toen ook voor het eerst een onvoldoende haalde. Dat was even schrikken."

Druk

"Vanaf het vierde jaar heb ik me aangewend om een dag voor een toets te gaan leren. Hoe dat ging in dit examenjaar? Tja, op school hamerden docenten er altijd op om op tijd te beginnen. Ik heb het ook wel eens geprobeerd: een week voor een tentamen de boeken pakken. Maar ik voelde de druk niet. Daarom lukte het ook niet goed."

"Tja, ik heb geluk dat het zo werkt bij mij. Maar dat wil niet zeggen dat ik overal in uitblink. Een paar jaar terug had ik een gesprek zoals nu met u heel lastig gevonden. Dat is veranderd sinds ik in het leerlingenbestuur van school zit. Daar leerde ik beter communiceren met anderen, maar bijvoorbeeld ook het organiseren van het kerstbal, waar duizenden leerlingen heengaan. Het kerstbal had een mooi line-up."

Dierenarts

"Na de zomer begin ik een studie Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Ik wilde naar Utrecht, maar daar kwam ik niet door de selectie. Ik wil van kleins af aan dierenarts worden. Hier thuis hebben we allerlei levende have lopen. We hebben kippen en vogels. Ook hebben we twee honden, shelties. Die zal ik missen in België. School trouwens ook. Op het Carmel heerst een nuchtere, maar gezellige sfeer. Je wist wat er gedaan moest worden, maar er was ook altijd tijd voor een grapje en voor gezelligheid."

Oldenzaal e.o.