Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Maurice uit Enschede gaat voor minstens een 6,8 als eindcijfer

ENSCHEDE - Wat neem je mee van de middelbare school? Naast opgedane kennis en hopelijk een diploma. In deze rubriek vertellen scholieren hoe school hen vormde en inspireerde. Vandaag: Maurice Lammers uit Enschede, die tevens terugblikt op het gisteren afgenomen examen economie op vmbo-t.

Maurice Lammers uit Enschede kwam er in zijn laatste jaar vmbo-t achter dat hij toch meer de theoretische kant op wil, uiteindelijk in het hbo.

Technisch

Welke hbo-opleiding het exact gaat worden weet Maurice nog niet. In elk geval iets technisch, dat staat voor hem vast. De Enschedese vmbo-t scholier ontdekte in het examenjaar dat middelbaar beroepsonderwijs hem vanwege de praktische benadering minder goed ligt.

"Pas dit jaar ging ik serieus nadenken over wat ik in de toekomst wil. Een theoretische studie, is mijn conclusie", aldus Maurice, die als eerste stap in de goede richting zijn zinnen zet op een toegangsbewijs tot de havo van Het Stedelijk Lyceum locatie Kottenpark. Voorwaarde daarvoor is gemiddeld minimaal een 6.8 als eindcijfer.

7,2 gemiddeld

Met gemiddeld een 7,2 staat hij er riant voor. ,,Ik wil terug naar Kottenpark. Daar heb ik de onderbouw ook gedaan. Dat is prima bevallen. De docenten zijn er streng, maar rechtvaardig. En de sfeer is goed. Op Stedelijk Lyceum Zuid vond ik de organisatie en communicatie minder goed voor elkaar. De docenten zijn trouwens wel goed. Mijn mentor heeft me gestimuleerd om voor de havo te gaan."

Maurice neemt ook positieve herinneringen mee van Zuid. "Mijn ontwikkeling naar meer volwassenheid maakte ik vooral hier door. De middelbare schooltijd is de periode van toenemende vrijheid. Ik maakte vrienden met wie ik chill in de weekeinden. We verbouwen een oude stal tot keet. Zolang dat nog niet klaar is, zitten we meestal in de huiskamer. Vaak rond de piano. Veel van mijn vrienden zingen, net als ik."

Quote

De middelbare schooltijd is de periode van toenemende vrijheid

Maurice Lammers uit Enschede

Landelijk doorbreken

Maurice: "Afgelopen zaterdag had ik nog een optreden op een bruiloft. Ik sta op het podium als dj EDM, wat staat voor Electro Dance Music. Verder ben ik lid van het Ameezing Jeugdkoor. Of ik verder wil in de muziek? Tja, landelijk doorbreken is een droom. Maar hoe realistisch is dat? Dat wil iedereen wel. Eerst maar eens de havo afronden en doorstomen naar hbo."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.