Snoepgoed en fruit tijdens eindexamens op Bonhoeffer College in Enschede

VIDEOENSCHEDE – Een spannende dag voor veel scholieren: de eindexamens zijn woensdag begonnen. Vwo’er bogen zich over het examen Nederlands, terwijl de havisten met scheikunde bezig waren. TV Enschede nam een kijkje in de ‘examenzaal’ van het Bonhoeffer College aan de Van der Waalslaan. Bekijk de reportage hierboven.

De gymzaal van het Bonhoeffer College is voor de komende twee weken omgedoopt tot ‘examenzaal’. Op alle tafeltjes ligt een briefje met de bemoedigende boodschap: ‘toitoitoi’. De tafels blijven niet lang zo overzichtelijk leeg, de examenkandidaten stouwen de tafels direct na binnenkomst vol met fruit, snoep, drinken en ‘Dextro Energy’. “Leerlingen nemen een hele voorraad eten mee, soms bakken vol”, vertelt Hans Hampsink, vwo-afdelingsleider op het Bonhoeffer College.

Vlak voor de examens heerst er een gespannen sfeer. “Ik ben blij als het er op zit”, vertelt vwo-leerling Willem. Zijn klasgenoot Niek heeft echter nergens last van: “Het is gewoon een toets net als alle andere toetsen. Ik heb me ook op dezelfde manier voorbereid.” 

Volledig scherm
© Joris Donkers

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.