Volledig scherm
Roos Lelifeld heeft voor de ALO als vervolgopleiding gekozen, omdat dat bij haar past. © Carlo ter Ellen DTCT

Sportfanaat uit Hengelo kijkt met plezier terug op schooltijd aan Twickel College

HENGELO - Sportfanaat Roos Lelifeld uit Hengelo kon op het Twickel College alvast oefenen voor later. Ze volgde met veel plezier het keuzevak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Na de zomer gaat ze naar de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Groningen.

"BSM is echt een geweldig vak. Ik heb er schoolexamen in gedaan. Dat komt straks op mijn diploma te staan. Bij BSM organiseer je zelf toernooien en sportdagen. Je geeft bijvoorbeeld ook twee keer les voor een cijfer." Dat laatste was voor de 18-jarige havoleerling overigens nauwelijks een opgave. In haar vrije tijd traint ze namelijk de meisjes D1 van Hockey Club Twente. De lol die ze daaraan beleeft, in combinatie met de BSM, droegen zeker bij aan haar keuze voor de vervolgopleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Plezierige schooltijd

Nog afgezien van BSM, kijkt Roos met veel plezier terug op haar schooltijd op het Twickel College. ,,Een school waar iedereen gelijk is. Leraar of leerling, maakt niet uit. Die sfeer van gelijkwaardigheid heeft Twickel sterker dan welke andere middelbare school ook, die ik ken. Als je het ergens niet mee eens bent, stap je naar het leerlingenbestuur. Zelf heb ik dat trouwens nooit gedaan. Daar was geen enkele aanleiding voor.''

Diploma NIMA Marketing Oriëntatie

Roos heeft het profiel Natuur en Gezondheid. Omdat ze economie een aardig vak vond, ging ze naar de Twickel Business School en haalde haar diploma NIMA Marketing Oriëntatie. ,,Ik leerde hoe een bedrijf in elkaar steekt'', aldus de haviste, die haar schoolcarrière begon op het vwo, vorig jaar zakte en toen afstroomde naar 5-havo. Achteraf was dat misschien niet nodig geweest. "Maar ja, ik wilde toen al naar het hbo."

De ALO leidt op tot leraar lichamelijke opvoeding. Of ze zelf op een middelbare school les wil geven, weet Roos nog niet. Ze kiest de ALO omdat dat bij haar past. ,,Misschien doe ik daarna wel een master aan de universiteit. Een ding is zeker; het eerste jaar blijf ik hockeyen in Hengelo. Daarna zie ik het wel."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.