Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Dochter Ceren en vader Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer nemen het op tegen Pietro Talamini (links). Net zoals Turkije tegen Italië vrijdagavond, de eerste wedstrijd van het EK voetbal. © Ronald Hissink / Bewerking: de Stentor

Eerste EK-duel moet Turks-Italiaanse ‘burenruzie’ in Deventer beslechten: ‘Jij verloor vroeger al’

pollVoetbalminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de eerste EK-wedstrijd van Oranje komende zondag. Maar voor twee fanatieke horecabazen op de Brink in Deventer is het vanavond al D-day tijdens het openingsduel Turkije - Italië. IJssalon-baas Pietro Talamini en Alibey Sahbaz van restaurant De Keizer wacht - net als 43 jaar geleden - een heuse burenruzie. 

0 reacties

  1. Vrijwilligers woest om doordeweekse sluiting Borgelerbad in Deventer: ‘Dit slaat in als een bom’
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers woest om doordeweek­se sluiting Borgeler­bad in Deventer: ‘Dit slaat in als een bom’

    Vrijwilligers rond het Borgelerbad in Deventer zijn woest dat voorlopig op de meeste doordeweekse dagen het buitenbad door een tekort aan toezichthouders dicht moet. Al jaren geven deze ‘IJsberen’, een groep oudere zwemmers die ook activiteiten rond het bad organiseert, aan dat zij toezicht willen geven. Maar steevast zijn ze genegeerd, zegt woordvoerder Hans Mulder. De zwembadmanager wil nu alsnog met ze in gesprek.