Regenwater van dak Enschedese sportschool stroomt voortaan de Roombeek in

ENSCHEDE AAN ZEEENSCHEDE - Hoe voorkom je dat het rioolstelsel overbelast raakt bij hevige regenval? De gemeente Enschede neemt diverse maatregelen, onder meer bij sportschool Trifora aan de Kotkampweg. Het regenwater dat op het gigantische dak van de sportschool valt wordt niet meer geloosd op het riool, maar stroomt voortaan de Roombeek in die langs de sportschool loopt.

 1. OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-proces ‘vergeten’ stukken toe te voegen
  PREMIUM

  OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-pro­ces ‘vergeten’ stukken toe te voegen

  ZWOLLE - Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de vermeende kopstukken van de verboden motorclub Satudarah nam de rechtbank al een voorschot op het mogelijke vonnis. De verklaringen van twee anonieme, bedreigde getuigen worden vrijwel zeker uitgesloten van het bewijs. Daarmee valt een fors deel van de bewijslast van het Openbaar Ministerie (OM) weg. Of dat betekent dat Enschedeër Michel B. daardoor de dans ontspringt, is afwachten.
 2. Steeds meer tienerscholen in Twente: ‘Kinderen hebben tijd nodig om te rijpen, hier kan dat?
  PREMIUM

  Steeds meer tienerscho­len in Twente: ‘Kinderen hebben tijd nodig om te rijpen, hier kan dat?

  ENSCHEDE - We herkennen het allemaal, brugpiepers die naar de middelbare school fietsen. Soms te klein om de zware rugtas te dragen en de school is niet zelden te groot voor hen. De overgang naar het vervolgonderwijs is een reuzenstap. Niet ieder kind is daar aan toe. Juist om die reden zijn tienerscholen in opkomst, ook in Twente. „Hier krijg je tijd om te worden wie je bent.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.