Volledig scherm
© Frans Nikkels

Riooljoekels voor waterberging Oldenzaalsestraat in Enschede

Enschede aan zeeENSCHEDE - Het wordt steeds beter zichtbaar hoe grootschalig de reconstructie van de Oldenzaalsestraat eigenlijk is. Langs de straat, ter hoogte van het voormalige hoofdkantoor van ABN Amro, ligt een rij enorme rioolbuizen. 

De grote rioolbuizen zijn bedoeld voor een nieuwe ondergrondse waterberging in dit stuk binnenstad. 700 meter aan riooljoekels wordt gelegd, met een opvangcapaciteit voor 3,5 miljoen liter regenwater. Als reserveopvang bij extreme regenval worden daarnaast bovengronds wadi's aangelegd. 

Verkeer

De werkzaamheden nemen alles bij elkaar een jaar in beslag en worden fasegewijs uitgevoerd. Doordat delen van de straat worden afgesloten zal er sprake zijn van verkeersoverlast.

Volledig scherm
© Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.