Volledig scherm
In de stadsdeelvergadering vroeg Gerrit Muller dinsdagavond om aandacht voor wateroverlast in de Tolstraat in Glanerbrug. © Wilco Louwes

Wethouder gaat wateroverlast in Glanerbrug zelf bekijken

GLANERBRUG - Grondwateroverlast staat (weer) op de agenda. Gerrit Muller en andere bewoners van de Tolstraat in Glanerbrug krijgen op korte termijn bezoek van wethouder Niels van den Berg. Hij komt de schade en overlast die bewoners ervaren zelf bekijken.

Ondanks dat bewoners aan de Tolstraat de hoop op een oplossing voor hun problemen al hadden opgegeven, stond Gerrit Muller namens 24 buren toch weer op de barricade. In de stadsdeelvergadering Oost vroeg dinsdagavond hij de lokale politici om aandacht voor hun problemen. 

Altijd wateroverlast

Al sinds 1996, toen het riool in de Tolstraat werd vervangen, hebben bewoners overlast door grondwater en rioolproblemen. Het water staat in de hele straat structureel in de kruipruimte en sommige bewoners hebben rotte vloeren, schimmels en zelfs scheuren in de muren.

SP-raadslid José Wichgers-Apeldoorn zette de wateroverlast op de agenda voor de stadsdeelvergadering. Ze vroeg Van den Berg of hij de situatie van de bewoners redelijk vindt en of het college van plan is actie te ondernemen. 

Wethouder komt op visite

De stadsdeelwethouder antwoordde begrip te hebben voor de bewoners, maar dat het college ook te maken heeft met het gemeentelijke rioleringsplan. Daarin staat dat de gemeente ingrijpt als het risico op wateroverlast in een bepaald gebied zeer hoog of extreem hoog is. Voor de Tolstraat geldt ‘slechts’een hoog risico.

Van den Berg wil poolshoogte nemen in de straat en belooft een onderzoek. In de stadsdeelvergadering van juni wil hij de resultaten delen. Muller zei in zijn slotwoord op snellere actie te hopen. „De problemen met de riolering, daar kunnen we niet meer vier maanden mee verder”, aldus Muller. „De drollen komen letterlijk omhoog. Ja, ik schaam me om erover te praten, maar ik doe het wel. Er moet echt iets gebeuren.”

Volledig scherm
Gerrit Muller en zijn echtgenote hebben net als de rest van de bewoners in de Tolstraat al jaren last van de hoge grondwaterstand en het riool. © Cees Elzenga / hetoog.nl
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.