Compilatie van buitenlandse media
Volledig scherm
Compilatie van buitenlandse media © Beeldbewerking

Aanslag op advocaat uit Enschede even wereldnieuws

ENSCHEDE - Het nieuws over de neergeschoten advocaat Philippe Schol uit Enschede gaat de hele wereld over. Onder meer New York Times, Chinese- en Russische media maken melding van de aanslag op de advocaat.

Het ernstige incident - volgens sommigen een aanslag op de rechtsstaat - blijft  in het buitenland niet onopgemerkt. ‘Second Dutch lawyer working on drug cases shot within months’, meldt Euronews woensdagmiddag. De tweede Nederlandse advocaat dus, na Derk Wiersum, die neergeschoten wordt terwijl hij werkt aan een drugszaak, schrijft het tv-station met ruim twee miljoen volgers op Facebook. 

‘Gerichte aanslag’

Ook The New York Times, Bild, Chinese- en Russische media maken melding van de neergeschoten advocaat uit Enschede, die het naar omstandigheden goed maakt. Schol werd woensdag vanuit een rijdende auto beschoten, door volgens de politie ‘zuidelijke types’.  Het Chinese medium windt er geen doekjes op: Nederlandse advocaat heeft een schietpartij in Duitsland overleefd, de schutter is Marokkaans, aldus de nieuwssite. 

New York Times houdt het op een ‘gerichte aanslag’ in een Duitse grensstad. Vrijwel alle Duitse media doen ook verslag van het incident met de Enschedese advocaat, hoewel het in de grote avondjournaals niet voorbij kwam.  Westfälischen Nachrichten spreekt van Anslag auf Anwalt, een aanslag op een advocaat.

Deze krant kopte donderdagmorgen: bedreigd, beschermd en toch beschoten. 

Wat we tot dusver weten over de liquidatiepoging op Enschedese advocaat? Dat zie je in onderstaande video: 

Benieuwd hoe het zit met de liquidatiepoging op Schol? Bekijk de explainer.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.