Een knal, een schreeuw en dan zakt de advocaat uit Enschede ineen

videoGRONAU/ENSCHEDE - Zoals gewoonlijk laat curator/advocaat Philippe Schol woensdagmorgen rond 08.10 uur zijn hond uit. Hij loopt vanuit zijn vrijstaande huis aan de Losserstrasse in Gronau, richting het centrum als een witte auto naast hem komt rijden. Hij is dan een meter of vijftig van zijn huis en heeft Hektor aan de lijn.

Buren horen schoten. Jan Wilke, die juist bezig is de kachel aan te maken, denkt dat hij er drie telt. Hij herkent het geluid onmiddellijk, belt 112 en haast zich naar buiten. Daar ziet hij dat Philippe Schol terug strompelt. Hij loopt krom met zijn handen op zijn bovenbeen en schreeuwt het uit van de pijn. Dan zakt hij ineen.

Meer buren zijn erbij. Een buurvrouw haalt drukverband en een buurman duwt dat op het linker bovenbeen waar hij door de broek heen het bloed uit ziet lopen. Het moet worden gestelpt. De man die deze eerste hulp verleent, ziet dat Philippe zo nu en dan wegvalt. Maar tussendoor vertelt het slachtoffer dat hij door twee Marokkanen is beschoten. Ze zaten in een VW Polo. En hij vertelt dat hij ze kent.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.