Volledig scherm
PREMIUM
In 2010 vierden ze samen het kampioenschap, nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar. © PICS UNITED

De FC Twentetapes: verzoenend gesprek zet club in brand

HENGELO - Ze zijn al omgedoopt tot de Twentetapes, woensdagmorgen lekten ze uit en zorgden voor een crisis bij FC Twente. Met Sander Boschker en Wout Brama als hoofdrolspelers. Een reconstructie van een dag die voor verwondering, verbijstering en verdeeldheid zorgde.

8.30 uur. Eerst even terug naar de avond ervoor. Sander Boschker, Xandro Schenk en Gonzalo Garcia moesten dinsdagavond op het trainingscomplex in Hengelo het gesprek aan met boze supporters van FC Twente. De ploeg had net kansloos verloren van FC Emmen en clubicoon Wout Brama zat opnieuw niet bij de selectie. Bij terugkeer uit Drenthe werd de bus opgewacht en het bewuste gesprek gevoerd. Wat niemand wist: het werd opgenomen en de ‘tapes’ lekten de ochtend erna uit. 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.