Volledig scherm
PREMIUM
© VI Images

Karaktermoord op clubicoon Brama is dieptepunt in een toch al roerige periode

beschouwingAlsof de sportieve resultaten nog niet om genoeg aandacht vragen, heeft FC Twente zichzelf ook nog eens in brand gestoken. De karaktermoord van binnenuit op clubicoon Wout Brama is een dieptepunt in een toch al roerige periode.

Aan het eind van een dag vol verbazing, verbittering en verwijten, kwam de leiding van FC Twente met een verklaring. De boodschap was een lege huls. Bovendien: het kwaad was toen al geschied. Veel supporters hadden inmiddels hun conclusie getrokken dat er 'karaktermoord' op Wout Brama was gepleegd. Los van de vraag wie er gelijk heeft, en of het chique is gesprekken zonder toestemming op te nemen, geeft het geluidsfragment van het onderhoud met de supportersdelegatie een ontluisterend inkijkje in de werk- en denkwijze van de technische staf. Zo is opvallend dat bij het gesprek de voltallige staf zat, zes man sterk. Van hoofdtrainer tot video-analist. En keeperstrainer Sander Boschker was er dus ook. Plus aanvoerder Xandro Schenk. Van de directie was niemand aanwezig.

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.