Volledig scherm
Twente Verenigt roept alle supporters op om massaal achter de club te gaan staan. © ANP Sport

Oproep Twente Verenigt: ‘Steun onze clubhelden, elke wedstrijd is een finale’

ENSCHEDE - In navolging van VAK-P hebben ook Twente Verenigt en alle supportersverenigingen een verklaring afgegeven naar aanleiding van de FC Twente-tapes. Hieronder de boodschap van de overkoepelende supportersvereniging: 

„Het was natuurlijk niet fraai dat de geluidsopnames van de bijeenkomst gisteren met de technische staf op straat kwamen te liggen. Zeker niet omdat de discussie zich concentreert op twee Tukkers met een fantastische staat van dienst voor onze club. Het heeft op dit moment niet heel veel zin om te kissebissen over gelijk of ongelijk, en ook het afplakken van het standbeeld van Sander Boschker voegde weinig positiefs toe aan de discussie.”

Constructief gesprek

„Gezond verstand, verantwoordelijkheid en stabiliteit zijn kernwaarden voor onze club en voor onze supporters. Laten we ons het hoofd niet gek maken, maar met deze kernwaarden in gedachten werken aan het herstel. Het is zaak dat betrokkenen snel en constructief met elkaar spreken om verschillen opzij te schuiven en zich te richten op dat grote doel; goed voetbal op de mat leggen en daarmee voldoende punten halen om uit de gevarenzone te blijven. Het doel voor de komende periode is kraakhelder: elke wedstrijd is een finale, en elk punt telt. Wij roepen iedereen op om onze clubiconen te steunen en ons allemaal te richten op het steunen van de spelers om zo lijfsbehoud te realiseren!” 

  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.