Volledig scherm
Supportershome VAK P in FC Twente stadion de Grolsch Veste. © Lars Smook

Vak-P neemt afstand van anti-Boschker-actie: ‘Zo gaan we niet met helden om!’

ENSCHEDE - De supportersvereniging VAK-P betreurt het dat er op dit moment foto’s op social media rondgaan, waarop te zien is dat het standbeeld van Sander Boschker is ingepakt in vuilniszakken. 

 „Naar aanleiding van hetgeen zich nu afspeelt rondom onze club voelen wij ons genoodzaakt kort te reageren. Zonder inhoudelijk op de items in te gaan nemen wij afstand van de foto’s die momenteel de ronde gaan van het standbeeld van Sander Boschker. Zo gaan wij niet met onze clubhelden om!!”, aldus het statement van VAK-P.

Tapes

De actie met de vuilniszaken heeft te maken met het uitlekken van de gesprekken van de trainersstaf van FC Twente dinsdagavond met een supportersdelegatie. Op die tapes is duidelijk te horen hoe Boschker in felle bewoordingen afstand neemt van Wout Brama. Die woorden zijn bij veel supporters in het verkeerde keelgat geschoten.

Poll

Standbeeld Sander Boschker ingepakt na uitgelekte opnames FC Twente

Standbeeld Sander Boschker ingepakt na uitgelekte opnames FC Twente

  • Schandalig, van andermans spullen blijf je af (16%)
  • Ach, het is ludiek en Boschkers uitspraken zijn ook wel erg onhandig (58%)
  • Het enige juiste antwoord is zaterdag zowel Brama als Boschker positief toezingen (26%)
4366 stemmen
  1. Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportverslaggever’
    Over Ons

    Leon ten Voorde: ‘Hoe het doelpunt van Van Basten in '88 bijdroeg aan mijn carrière als sportver­slag­ge­ver’

    Als klein jochie wist Leon ten Voorde al dat hij sportjournalist wilde worden. “Ik voetbalde iedere dag op het pleintje en zag al vrij snel dat mijn vriendje veel beter was dan ik.” Dat vriendje, Erik ten Hag, werd profvoetballer bij FC Twente en is nu de hoofdtrainer van Ajax. Leon ten Voorde werd voetbalanalist en clubwatcher bij De Twentsche Courant Tubantia. We vroegen Leon ten Voorde naar de - volgens hem- mooiste doelpunten ooit.