Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Reggesteyn Nijverdal en Rijssen: geen namen in krant, wel hippe advertentie

NIJVERDAL/RIJSSEN - De directie van CSG Reggesteyn in Nijverdal en Rijssen vindt het zo jammer dat de namen van geslaagde leerlingen niet meer in de krant komen, dat ze een grote advertentie plaatst met felicitaties en QR-codes.

QR-codes

Via QR-codes voor de drie vestigingen van de scholengemeenschap in Nijverdal en Rijssen kunnen de leerlingen filmpjes bekijken. Daarin krijgen zij de gelukswensen van de betreffende vestigingsdirecteur en unitleiders van de bovenbouw. 

Geprobeerd

Reggesteyn heeft wel geprobeerd om de namenlijsten van geslaagden te publiceren. In verband met de nieuwe privacywetgeving moeten leerlingen of hun ouders toestemming geven voor publicatie in de krant.

16+

Havo- en vwo-leerlingen zijn doorgaans 16 jaar of ouder en mogen zelf tekenen, maar voor vmbo-leerlingen ligt dat lastiger. Voor hen heeft de school hun ouders benaderd maar niet iedereen reageert op de mail. „Ouders moeten actief toestemming geven en we hebben van velen niets teruggekregen. Bovendien is er een zeker risico dat namen per ongeluk toch worden geplaatst terwijl dat niet mocht. We hebben namelijk wel een aantal bezwaren binnen gekregen”, aldus een woordvoerder. „We vinden het jammer dat het niet is gelukt en hebben daarom de speciale advertentie bedacht. Op deze manier doen we toch iets persoonlijks.”

Spetterend

In de filmpjes is onder andere directeur Ineke Munter-Bronsvoort te zien van de locaties Willem de Clercqstraat en Noetselerbergweg. ZIj wenst de geslaagden onder meer een 'spetterende toekomst'. 

Reggestreek