Volledig scherm
© ANP

Trotse moeder in Hengelo: "Boike is geslaagd!"

HENGELO - “Persoonlijk vond ik hem al behoorlijk geslaagd, nu blijkt hij ook zijn diploma te hebben gehaald!”, meldt Elske Mooijman uit Hengelo vrolijk. Haar zoon Boike heeft het diploma vmbo T binnen en kan verder naar het ROC Twente, waar zij les geeft. Hij gaat richting detailhandel, zij doceert verzorging en verpleging.

Haar zoon belde vanuit school door dat hij achten heeft voor Engels en Wiskunde en dat hij verder alles tussen de zes en de acht heeft. Heel erg spannend was het voor moeder Elske niet meer. Een tijdje is ze bezorgd geweest of hij – nadat hij van de havo was afgestroomd - het niet te gemakkelijk zou nemen. Het antwoord kwam vandaag: niet dus.

Wat dat betreft heeft de mbo-docente iets van haar zoon geleerd. Je kunt best wel wat relaxter zijn. Elske hing aan de lippen van haar docenten maar kreeg minder dan ze wilde. Boike was minder gretig maar kreeg meer dan zij verwachtte. “Het belangrijkste is eigenlijk dat de nieuwsgierigheid van de leerling wordt geprikkeld. Gelukkig doen scholen dat steeds meer”, zegt ze. En anders doen de kinderen dat wel zelf: “Via YouTube heeft Boike zich leren goochelen”.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.