Volledig scherm
PREMIUM
© photo: Cor Vos

Dumoulin is scherp én zen tegelijk

Met nog vele zware bergetappes voor de boeg en een hele rits sterke concurrenten, wordt een tweede Giro-titel voor Tom Dumoulin een loodzware klus. Maar hij heeft in elk geval de juiste mindset te pakken. Na zijn dramatische voorjaar is Dumoulin weer als herboren.

Volledig scherm
© EPA

Door Pim Bijl  

Ze zijn met veel en ze willen allemaal hetzelfde. Een handtekening, een foto. Tom Dumoulin blijft aan het begin van de middag kalm onder die aandacht. Relaxed maakt hij de fans in zonnig Pizzo één voor één gelukkig. Wanneer de laatste mevrouw ook voldaan is na het geschoten kiekje blijft ze uit beleefdheid nog maar even staan. De titelverdediger van de Giro is - met een vertederde blik - haar hond nog aan het aaien.

,,Oh, ik vind honden zó geweldig”, verklaart Dumoulin (27) opgewekt. Het is tekenend voor hoe hij zich door deze grote ronde beweegt. De Limburger is in vorm, staat na een week goed presteren op de tweede plaats in het klassement, oogt bijzonder ontspannen. Hij lijkt klaar te zijn voor een weekeinde met twee finishes bergop, waarin de klassementsrenners elkaar opnieuw vurig zullen bestoken.