Volledig scherm
Simon Yates krijgt zijn tweede roze trui na de etappe naar Praia a Mare. © photo: Cor Vos

Yates wil in zwaar Giro-weekend meer tijd pakken op Dumoulin

Simon Yates heeft grootse plannen voor de komende twee zware etappes in de Giro d'Italia. De drager van de roze trui hoopt bij de aankomsten bergop van zaterdag (naar Montevergine di Mercogliano) en zondag (naar Gran Sasso d'Italia) meer tijd te pakken op zijn naaste belager Tom Dumoulin.

,,Als ik goede benen hebben ga ik misschien wel wat proberen. Ik moet nog tijd pakken op de mannen die vlak achter me staan in het klassement en beter zijn in de tijdrit", zei Yates na aankomst van de zevende etappe bij Eurosport. ,,Ik heb maar een voorsprong van 16 seconden op Tom, dus er is nog werk aan de winkel."

Yates pakte gisteren het roze na een indrukwekkende versnelling op de Etna, waar hij de zege gunde aan zijn ploeggenoot Esteban Chaves van Mitchelton-Scott. ,,Het was fijn om vandaag in die trui te rijden. Ik ben door veel renners gefeliciteerd. Het was een perfecte dag, omdat er snel een kopgroep ging lopen. Alleen in de finale was het een beetje stressvol."

In de laatste week van de Giro staat er nog een tijdrit op het programma. Dumoulin zal de 34,5 kilometer van Trento naar Rovereto op dinsdag 22 mei willen aangrijpen om eventueel opgelopen schade te repareren.

Volledig scherm
Simon Yates © photo: Cor Vos