Volledig scherm
PREMIUM
© Lars Smook | De Twentsche Couran

Ophef over kadernota gemeente Haaksbergen: ‘College is niet alleen financieel, ook politiek failliet’

HAAKSBERGEN  - De gemeenteraadsfracties moeten merendeels nog overleggen, maar de eerste reacties op de ‘nieuwe’ kadernota spreken voor zich: ‘Ongelooflijk’, ‘onvoorstelbaar’ en ‘het verhaal van de raad was toch vrij duidelijk’. Onvrede alom.

De kadernota die het college in juli aan de raad voorlegde, werd in niet mis te verstane bewoording afgewezen. Met name omdat er een streep werd gezet door nieuwbouw voor Het Assink lyceum, dat in maart nog blij was gemaakt met forse toezeggingen. Ook in de hernieuwde nota, die afgelopen week is gepresenteerd, wordt geen geld vrijgemaakt voor de school. En dat valt slecht.

  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Enschede e.o.