Volledig scherm
Het Assink Lyceum in Haaksbergen © Google Streetview

Teleurstelling over uitstel nieuwbouw Het Assink lyceum in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Het voorgenomen besluit van de gemeente om de nieuwbouw van Het Assink lyceum uit te stellen, is een grote teleurstelling voor ouders en medewerkers van de school.

De gemeenteraad spreekt vandaag over de kadernota, waarin het uitstel opgenomen is. Besluitvorming is er echter pas op woensdag 28 augustus. Toch heerst er paniek en teleurstelling bij de ouders en medewerkers van de twee vestigingen van Het Assink lyceum.

Erwin Beumer, voorzitter van de medezeggenschapsraad en docent: "Haaksbergen heeft nu twee locaties. Beide gebouwen zijn verouderd en vragen het nodige aan onderhoud. Bovendien neemt het aantal leerlingen in de komende jaren af en dus zijn deze gebouwen binnenkort te groot voor ons leerlingenaantal. Door de nieuwbouw, waarmee we ook van twee naar één locatie gaan, slaan we drie vliegen in één klap."

Rauw op het dak

Het nieuws over het voorgenomen uitstel valt dan ook rauw op het dak van de school, al is er nog geen sprake van bezwaar maken, aldus Beumer: "Het ligt nu bij de gemeenteraad. Het is de vraag in hoeverre er ruimte is om te schuiven, zodat de nieuwbouw alsnog gerealiseerd kan worden. We hopen op beweging, maar dit is nu wel teleurstellend. We zijn al ver met de voorbereiding, we waren zelfs in gesprek met de buurt over hoe zij zo min mogelijk hinder zouden ervaren van de bouwwerkzaamheden."

Bijkomend nadeel: de school wilde de nieuwbouw combineren met een nieuwe onderwijsvorm: talentgericht onderwijs. Deze plannen worden, ongeacht de besluitvorming over de nieuwbouw, wel doorgezet.

Enschede e.o.