Volledig scherm
Impressie van een eerdere uitzending van Hengeloos Peil © Emiel Muijderman

Hengeloos Peil over fietsstad en sluittijd Metropool

HENGELO - De nominatie van Hengelo Fietsstad 2018 en de discussie rond de sluitingstijd van podia als Metropool. Dat zijn de twee onderwerpen die maandagavond 12 juni worden besproken tijdens politiek café Hengeloos Peil.

Hengelo is door de lokale Fietsersbond voorgedragen als kandidaat voor de titel Fietsstad 2018. Melis Jan Gilde, één van de kernleden  van de lokale bond, licht tijdens de laatste aflevering voor de zomervakantie de nominatie toe. Volgens verkeersdeskundige Wim Salomons valt er echter nog veel te verbeteren aan het fietsnetwerk in Hengelo. 

Effecten

In september maakt de landelijke Fietsersbond bekend welke gemeente zich 'Fietsstad' van Nederland mag noemen. Volgens de bond kleven er nogal wat positieve, economische effecten aan de status Fietsstad. Fietsers uit het gehele land zouden Hengelo dan willen bezoeken om hier een dag of weekend te verblijven om zelf te ervaren of Hengelo inderdaad zo fietsvriendelijk is. En als ze hier verblijven  geven ze geld uit. Wethouder Mariska ten Heuw licht toe wat zij verwacht van eventuele economische effecten.

Metropool

Het tweede onderwerp betreft de openingstijden van onder meer poppodium Metropool. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) stelt dat ook voor de horeca bij podia een vaste sluittijd van 2.00 uur moet gelden. Metropool mag nu op aanvraag van de gemeente langer open blijven. Gasten zijn voorzitter Berto Mulder van de lokale afdeling van horecabond KHN, directeur Johan de Jong van Metropool en wethouder  Ten Heuw.

Damn

De column wordt uitgesproken door Bob Gevers, journalist van deze krant en bekend van zijn zaterdagse bijdrage 'Bobs blik.' De Hengelose groep Damn zorgt voor de muzikale omlijsting. Het politiek café van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en het Rabotheater begint om 19.00 uur in brasserie So Nice van het Rabotheater. Inloop van 18.30 uur. Het programma is live te volgen via de radio. Later in de week is de uitzending  terug te zien. Meer info: www.radiohengelotv.nl.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.