Hengeloos Peil: Persprijs 2019 naar Wijkracht, Publieksprijs voor Beckum

videoHENGELO - Wijkracht heeft vanavond in de laatste uitzending van het seizoen van politiek café Hengeloos Peil de Persprijs 2019 in ontvangst genomen. 

De ‘ogen en oren’ van Wijkracht zijn in sociaal opzicht niet weg te denken uit de stad. Het werd daarom door de jury van journalisten van het programma gekozen tot winnaar, vóór poppodium Metropool en de Voedselbank Midden-Twente. 

Directeur Esther van Spall nam de prijs, een beeld voorstellende een piramide van mensen die elkaar vasthouden en die daarmee ‘verbinding’ symboliseren, in ontvangst.

Volledig scherm
Presentator Gerard Smink van Hengeloos Peil, het politieke café van deze krant en Radio Hengelo TV, reikt de persprijs uit aan Esther van Spall van Wijkracht. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Publieksprijs voor Zomerfeesten Beckum

Er waren in totaal acht genomineerden. Voor de Publieksprijs konden mensen online stemmen. Stichting Zomerfeesten Beckum  won het in de gunst van de onlinestemmers en behaalde de meeste stemmen, vóór AtelierZ en Metropool. Ook voor Beckum was er een beeldje dat ‘verbinding’ symboliseert. Voorzitter Ben ter Avest van de stichting nam de prijs in ontvangst.

Hengeloos Peil is in september weer terug met een vierde seizoen maandelijkse programma’s.

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.