Volledig scherm
Poppodium Metropool. Foto Annina Romita

Hengelose horeca: Metropool speelt discotheekje met gemeenschapsgeld

HENGELO - Verruiming van de openingstijden van poppodium Metropool ligt de plaatselijke horeca zwaar op de maag. Dat onderstreepte Berto Mulder, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo, maandagavond nog eens in politiek café Hengeloos Peil.

Aanleiding is de nieuwe gemeentelijke horecavisie. Die bepaalt dat Metropool voortaan tot 04.00 uur open mag blijven. Nu is dat nog 02.00 uur.

Oneerlijk

Horecavoorman Mulder noemt dat oneerlijke concurrentie. Hij wees erop dat het poppodium zwaar gesubsidieerd wordt. "Metropool is discotheekje aan het spelen met gemeenschapsgeld. Daarmee trek je volk weg bij de reguliere horeca. Met cultuur heeft het niks te maken."

Volgens Johan de Jong, directeur van Metropool, verandert er in de praktijk niet veel. Het poppodium kan nu al ontheffing aanvragen. Vorig jaar is dat 16 keer gebeurd, met name voor dancefeesten. Die zijn volgens De Jong heel belangrijk voor de exploitatie. Maar het is zeker niet de bedoeling om straks méér dancefeesten te houden.

Profiteren

Volgens De Jong profiteert de lokale horeca juist mee van het poppodium. Van de bezoekers gaat 37 procent na afloop van een concert nog wat drinken in de stad.

Wethouder Mariska ten Heuw vertelde dat er komende vrijdag een eerste gesprek is met de horeca en Metropool over de openingstijden. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we er uitkomen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.