Volledig scherm
Wethouder Marcel Elferink in Politiek Café Hengeloos Peil © Christian van der Meij

Horeca maakt kans op Marktplein Hengelo

HENGELO - Horeca krijgt nadrukkelijk een plek in de plannen voor het opknappen van de binnenstad. Grote kans dat er ook horeca komt op het Marktplein. 

Dat lieten wethouder Marcel Elferink en voorzitter Roland Schwind van de Stichting Centrum Management Hengelo (SCH) weten tijdens het Politiek Café Hengeloos Peil. 

Blijven

CDA-wethouder Marcel Elferink meldde dat hij na de gemeenteraadsverkiezingen graag nog vier jaar verder wil als wethouder om deze plannen uit te voeren. De plannen worden nu uitgewerkt. De gemeente stelt er 13 miljoen voor beschikbaar. Elferink voelt zich niet beschadigd door het feit dat ProHengelo dreigde een motie van wantrouwen in te dienen, onder meer het uitblijven van de verbeterplannen van de binnenstad. “Ik voel me eerder gesteund. De voltallige gemeenteraad staat achter mijn plannen voor het stadscentrum."

Enschede

Het vergelijken van Hengelo met Enschede als het gaat om het investeren in de binnenstad, slaat nergens op, vond Roland Schwind. Hengelo investeert 13 miljoen in het stadscentrum.  In Enschede wordt 150 miljoen geïnvesteerd in het ontwikkelen van de kop van de Boulevard. “In Enschede gaat het om private investeerders, bij Hengelo gaat grotendeels om geld van de gemeente", aldus Schwind. 

Promoten

Wethouder Elferink meldde dat de gemeente daarnaast nog geld beschikbaar stelt voor acquisitie en het promoten van Hengelo bij investeerders en ondernemers. Als het aan hem ligt gaat in mei de eerste schop al in de grond. 

KamaK

 Tijdens de uitzending van Hengeloos Peil werd KamaK, het theatergezelschap voor en van mensen met een verstandelijke beperking, genomineerd voor de Persprijs 2018. “KamaK laat elke dag zien dat iedereen erbij hoort.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.