Volledig scherm
Hengeloos Peil © Hengeloos Peil

Lijsttrekkers en ondernemers in Hengeloos Peil

HENGELO - Vier lijsttrekkers maken zich maandag in politiek café Hengeloos Peil op voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Voor Han Daals van Burgerbelangen zijn het zijn eerste verkiezingen en de vraag is hoe hij het er vanaf brengt als nieuwkomer en gelijk ook lijsttrekker? William ter Beek van Democratisch Forum Hengelo is ook een nieuwkomer. Hij weet zich gesteund door Maureen Muller, Jan Vis en Koert van 't Hoff die onlangs uit onvrede vertrokken uit de CDA-fractie en overstapten naar de partij van ter Beek. Kunnen zij het verschil maken in de gemeenteraad?

Insider weten dat Onno Fiechter van oppositiepartij VVD een collegepartij wil maken, maar is de kloof met de machtige SP wel te overbruggen? Marc ten Barge van D66 zal zijn partij voor het college van B en W willen behouden en is Claudio Bruggink dan weer de aangewezen kandidaat om wethouder te worden? In politiek café Hengeloos Peil komen vragen als deze aan de orde en meer. 

Sociaal ondernemen

In het eerste blok van het programma is oud-wethouder Bert Otten te gast, voorzitter van Stichting Vrienden van Ondernemerscentrum H164 (Hengelosestraat 164). Op dat adres is ROZ gevestigd, dat gericht is op advisering en stimulering van jonge ondernemers die een bedrijf willen opzetten en die daarbij niet alleen economisch, maar vooral ook sociaal denken. Dat heeft al tal van succesvolle ondernemingen opgeleverd in de regio.

In het programma wordt de nominatie voor de persprijs 2018 bekend gemaakt. Eerdere nominaties gingen naar Stichting Twente Hart Safe van Henk Poort die zich beijvert voor een dekkend netwerk van AED's, de SP voor het behoud van het ziekenhuis, theatergroep Kamak voor mensen met een beperking, kunstambassadeur Pier van Dijk en de Hengelose Revue.

Column

De column wordt uitgesproken door Bob Gevers, oud-journalist van deze krant. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door singer-songwriter Jasper Slaghuis uit Enschede die snel schakelt tussen rock en luisterliedjes.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en de schouwburg Hengelo. Het programma maandag begint om 19.00 uur in brasserie So Nice van de schouwburg en is live te volgen via Radio Hengelo en later in de week terug te zien op het tv-kanaal van 1Twente. De duo-presentatie is in handen van de journalisten Esther Rouwenhorst en Gerard Smink.  

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.