Prognoses: geen meerderheid voor coalitie in Hengelo

VideoHENGELO - De lijsttrekkers van Burgerbelangen, Democratisch Forum Hengelo, D66 en VVD hebben vooruitlopend op de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart in politiek café Hengeloos Peil hun prognoses gegeven van de zetelverdeling in de raad na de verkiezingen.

Opmerkelijk genoeg denken deze vier niet dat de huidige coalitie van SP-CDA-PvdA-D66 een raadsmeerderheid zal behalen. In de januari-uitzending van Hengeloos Peil gaven de lijsttrekkers van ProHengelo, PvdA, GroenLinks en Lokaal-Hengelo ook hun prognoses en ook zijn denken niet dat de huidige coalitie aan een meerderheid komt.

Er zijn 37 zetels te verdelen, voor een coalitie die kan steunen op een meerderheid in de gemeenteraad zijn dus 19 zetels nodig.

Volledig scherm
Vier lijsttrekkers geven hier de verwachting aan van het aantal zetels dat de diverse partijen na de verkiezingen halen. © Prognoses van de lijsttrekkers in Hengelo.
 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.