In gesprek met hoofdredacteur Martha Riemsma: ‘Tubantia is al lang niet meer alleen van papier’

Achter de SchermenOnlangs was ik in Antwerpen en voor het eerst in het fonkelnieuwe kantoor van DPG Media, ons Belgische moederbedrijf. We kwamen bijeen met met hoofdredacteuren en directeuren uit België, Nederland en Denemarken. Christian van Thillo, ceo van het bedrijf, praatte ons bij over hoe het gaat met onze media en nam ons mee in de plannen voor het komende jaar. Het is altijd fijn en goed om even uit de waan van de dag te stappen, tijd te nemen voor de grote lijn en zo weer eens even stil te staan bij de grote veranderingen die we doormaken als nieuwsmedia.

 1. Theo Hakkert en Rikkert Harink over ‘Ons DNA’: Een populaire rubriek onder lezers
  Achter de Schermen

  Theo Hakkert en Rikkert Harink over ‘Ons DNA’: Een populaire rubriek onder lezers

  Aan het begin van elke week stuurt fotograaf Rikkert Harink een foto naar journalist/columnist Theo Hakkert. Harink maakt het beeld ‘ergens in Twente’ en schuift het vervolgens op het bordje van Theo Hakkert. ,,Succes ermee Theo!’’, schrijft hij steevast onderaan zijn mail, want Hakkert wordt geacht bij de foto een inspirerende tekst te schrijven. En dat lukt méér dan goed, al ruim 90 weken lang. Twee journalistieke kunstenaars, samen op zoek naar het DNA van Twente.
 2. In deze tijd zien lezers het voordeel van de Tubantia app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  In deze tijd zien lezers het voordeel van de Tubantia app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  De krant wordt al jaren digitaal gemaakt, maar vaak nog op papier gelezen. Prima natuurlijk. Maar Tubantia op je smartphone, tablet of computer heeft zo zijn voordelen, betoogt managing editor Rennie Rijpma. De Friezin werkt al ruim een kwart eeuw in de journalistiek, noemt zichzelf een ‘nieuwsjunk’ en groeide op met de papieren krant. ,,Snel op de hoogte zijn van alles wat speelt, waar je ook bent.”