Volledig scherm
© Lars Smook

Bonte opening van kale parkeerplaats in Hengelo

HENGELO - Het parkeerterrein Kloosterhof, naast het nieuwe Stadskantoor, ligt er nog wat treurig bij. Toch werden de parkeerplaatsen én daarmee het kruispunt Oldenzaalsestraat/Deldenerstraat donderdag feestelijk geopend. 

Confettikanonnen en een blauw lint gespannen tussen twee afzetpalen. De gemeente probeert een feestje van deze mijlpaal te maken, maar het terrein zelf ligt er toch wat treurig bij. Wethouder Gerard Gerrits opent het terrein door met een elektrische dienstauto door het lint te rijden. Omstanders schieten confetti af en juichen hem toe. Kloosterhof, met ruimte voor 100 auto's, moet duidelijk nog verder worden aangekleed, geeft ook Gerrits toe. „Eind januari of begin februari wordt het groen nog aangelegd. Ook komen er nog een aantal laadpalen.” 

Multifunctioneel

Hoewel het nog niet helemaal af is, is het al wel voor iedereen toegankelijk. De hekken zijn weg, vanaf de Oldenzaalsestraat/Deldensestraat rijden automobilisten via een directe aansluiting het nieuwe parkeerterrein op. Die aansluiting had nog heel wat voeten in aarde, omdat kabels en leidingwerk verlegd moest worden. Toch is alles binnen de budgetten en deadline gelukt. 

Gerard Hoiting, directeur van aannemer Roelofs Groep: „Dit terrein was een stuk nutteloze ruimte. We zijn er trots op dat het er nu zo bij ligt. Het is straks multifunctioneel te gebruiken in combinatie met het Burgemeester Jansenplein.” De opening van de parkeerplaats betekent overigens ook dat auto’s vanaf nu niet meer welkom zijn op het Burgemeester Jansenplein. 

Fantastische invulling

Gerrits: „Voor nu is dit een fantastische invulling. Wie had een tijd geleden gedacht dat we hier een parkeerterrein zouden aanleggen? Dit zorgt voor mij persoonlijk voor trotse gevoelens. Ik durf te zeggen dat dit straks met de horecawand één van de prachtigste pleinen van Twente wordt. De realisering laat zien dat dit college niet alleen staat voor plannen maken, maar ook voor ‘gewoon doen’.” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.