Hengelose bedrijven voeden straks 700 ambtenaren

videoHENGELO - Vooralsnog willen achttien lokale horeca-ondernemers de catering regelen in het nieuwe bedrijfsrestaurant van het stadhuis en stadskantoor.

De catering voor de ruim 700 ambtenaren die per 1 februari terugkeren naar het gerenoveerde stadhuis en het zojuist gebouwde stadskantoor ligt straks in handen van lokale horeca-ondernemers. Op dit moment zijn er achttien Hengelose bedrijven die zich na een oproep van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo hebben gemeld bij Visschedijk Facilitair, het bedrijf dat straks als regisseur van de voedsel- en drankketen binnen de muren van het stadhuis optreedt.

Lijnrecht

Het is wel eens anders geweest. De gemeente en de horeca die lijnrecht tegenover elkaar staan. Zoals toen die keer dat een personeelsfeest voor alle ambtenaren aan een bedrijf in Wierden werd uitbesteed. Het land was te klein. Maar met de nu aangekondigde catering-formule heeft de gemeente gekozen voor samenwerking met de plaatselijke horeca. „Het is van ons samen, van de gemeente en de horeca”, zo gaf bedrijfsleider Erwin Wigbold van Visschedijk gisteren bij de officiële presentatie aan.

Lekker

Bedrijven als Intendo, Proefwerck, The Three Musketeers, De Buurman en De Appel doen mee aan dit initiatief met het label ‘lekker.’. Bedrijfsleider Elena Schut van De Buurman zegt: „Wij zijn altijd in voor iets nieuws, dat voor ons en voor de gehele horecasector in Hengelo goed is.” Mart Groenman van The Three Musketeers stelt: „Veel ambtenaren komen al bij ons in de zaak eten. Wij zijn dit initiatief niet zozeer als een manier om geld te verdienen.”

Quote

Het is van ons samen, van de gemeente en de horeca”

Edwin Wigbold, Bedrijfsleider Visschedijk Facilitair

Rijk

Erwin Wigbold ziet dat ook zo. „Of je er als bedrijf rijk van wordt weet ik niet. Zie het als een investering in de bekendheid van je zaak.” Hij is blij met ‘de invulling van het cateringconcept’ waarover hij sprak en daarbij gaat het om lunches in het nieuwe bedrijfsrestaurant, maar ook om catering bij evenementen. Hij verwacht dat er ‘nog wel bedrijven zullen aan- of afhaken, maar op dit moment gaan we met deze achttien op reis.’ Er is veel flexibiliteit in wat de bedrijven aanbieden; catering voor een hele week of catering voor een enkel product.

Aflopend

Mark Vrugteveen, facilitair projectleider van de gemeente, stelde dat het contract met de huidige cateraar aflopend was. De gemeente  begon twee jaar geleden al met de nieuwe aanbestedingsprocedure. „In de sfeer van de gedachte om de binnenstad een impuls te geven, dachten wij ook aan de lokale ondernemers. En toen was het de vraag: Waar liggen onze kansen?”

Volledig scherm
Stadhuis en Stadskantoor Hengelo © Jan Jonker

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.