Volledig scherm
Parkeergarage De Beurs Hengelo © Jan Ankoné

Voordelig parkeren om overlast in Hengelo te voorkomen

HENGELO - Voordelig parkeren voor ambtenaren én anderen die per auto naar de binnenstad komen. Daarmee wil Hengelo de overlast voor buren voorkomen als op 3 februari zo'n 750 ambtenaren in het nieuwe Stadskantoor en gerestaureerde stadhuis trekken.

Ongeveer 330 ambtenaren willen met de auto naar hun werk komen. Voor hen is er straks voordelig parkeren in Thiemsbrug (55 euro per maand) en De Beurs (circa 40 euro). Alleen wie verder dan 15 kilometer moet rijden, krijgt een tientje werkgeverstegemoetkoming per maand voor parkeren.

Voordelig parkeren in De Beurs komt ook beschikbaar voor anderen, zoals werknemers in de binnenstad. Het tarief is in april of mei bekend.

Opluchting

Als de maatregel lukt, is dat een opluchting voor de wijken nabij het stadskantoor. Aan de Deldenerstraat is al een blauwe zone waar maximaal een uur mag worden geparkeerd en bewoners van de Bankastraat hebben uit angst voor parkeeroverlast ook zo'n zone overwogen. Om meer ambtenaren op de (e-)fiets te krijgen, komt Hengelo met een extra prikkel. De belastingvrije uitkering voor zo'n fiets wordt tijdelijk verhoogd van 1000 naar 1250 euro.

Parkeren in de Thiemsbrug of De Beurs te duur? Dan zijn er nog de langparkeerterreinen, zoals aan de Ir. M. Schefferlaan en het Mitchamplein (circa 150 euro per jaar). Ongeveer de helft van de ambtenaren die met de auto wil komen, heeft hiervoor interesse.

"Wij verwachten dat de parkeerdruk in de wijken rond het centrum na de verhuizing acceptabel is. Daarnaast verwachten we ook dat de gemeentelijk medewerkers hun verantwoordelijkheid nemen en zich als een 'goede buur' gedragen vanuit de nieuwe huisvesting", zegt wethouder Claudio Bruggink.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.