Bewoners willen meer activiteiten in De Bothoven in Enschede

VIDEOENSCHEDE - De bewoners uit de wijk De Bothoven zijn erg verschillend. Er zijn veel nationaliteiten en leeftijden. Hoe verschillend ook, de bewoners zijn het er over eens dat er meer activiteiten plaats moeten worden georganiseerd in de buurt. 

Bewoners van De Bothoven vinden dat er steeds meer aandacht is voor activiteiten in de binnenstad, maar zien dat ook graag gebeuren in hun wijk. Voor de jongere kinderen is er niet veel te vinden om te spelen, geven zij aan. Ouders hadden graag gewild dat er bijvoorbeeld meer speeltuintjes te vinden waren. 

Een ander probleem is het afval in de wijk. Er zijn extra oranje containers geplaatst om het probleem van zwerfafval te verminderen. Maar zodra de containers vol zitten, worden de afvalzakken al snel naast de containers gedumpt, tot ergernis van andere buurtbewoners.

Punt van zorg is daarnaast het toewijzingsbeleid van woningcorporaties. Er wordt geklaagd dat er te veel sociale 'probleemgevallen' bij elkaar wonen, met name in de dichtbebouwde delen Transburg en Tattersall. De gemeente zou in de ogen van veel bewoners wat moeten doen aan de te hoge concentratie van studenten en kwetsbare groepen in de wijk.

Zie ook het artikel over De Bothoven zaterdag in Tubantia. Een camerateam ging de wijk in vanwege het project Ik teken voor 80! van Tubantia en 1Twente Enschede. Die video zie je hierboven. 

Volledig scherm
© Still uit video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.