Volledig scherm
Verslaggevers van de Newsroom © Annina Romita

Ik teken voor 80: lokale Enschedese partijen debatteren in Balengebouw

Ik teken voor 80ENSCHEDE - Wie zijn de lijsttrekkers die in Enschede strijden om de 39 zetels in de gemeenteraad? En wat hebben de politieke partijen u of uw woonwijk te bieden?

Om antwoord op bovenstaande vragen te krijgen, heeft de Newsroom, het samenwerkingsverband van de stadsredactie van TC Tubantia en lokale omroep 1Twente Enschede, alle politieke partijen die op 21 maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen uitgenodigd.

Debat

In de debatzaal in het Balengebouw, het onderkomen van deze krant en de lokale omroep, willen de initiatiefnemers met alle partijen afzonderlijk in debat. De gesprekken worden begeleid door een gespreksleider van 1Twente en ook een journalist van de Twentsche Courant Tubantia schuift aan om de politieke gasten aan de tand te voelen.

Thema's

Centraal staan een terugblik op de afgelopen raadsperiode en de plannen voor de komende jaren. Lokale thema's komen aan bod. Verslaggevers van de lokale media gaan in aanloop naar 21 maart de wijken in om verkiezingsthema's op te halen. Bewoners van De Bothoven maken zich bijvoorbeeld zorgen over de hoeveelheid afval op straat en in Stadsveld is de verkeersveiligheid een hot item. Veelgenoemde thema's uit de wijken worden ook in de vraaggesprekken meegenomen.

Programma

De bedoeling is dat de gesprekken op maandag 26 februari (16.00 tot 17.30 uur) en de woensdagen 21 en 28 februari en 7 en 14 maart (19.00 tot 21.30 uur) plaatshebben. Maandagmiddag 12 maart is een reservedatum. Tijdens het middagprogramma gaan verslaggevers met twee partijen in gesprek, op de woensdagavonden zijn telkens drie partijen aan de beurt. Er komt een live uitzending op internet, maar in de debatzaal is ook plek voor belangstellenden. Het publiek mag aan het einde van de uitzending vragen stellen aan de politieke gasten. Het definitieve programma met de deelnemende politieke partijen volgt zo spoedig mogelijk. 

Aanmelden

Wie zich alvast wil aanmelden voor een of meerdere debatten (info volgt), kan mailen naar iktekenvoor80@1twente.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.