Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

SP Enschede wil af van 'wollig taalgebruik' in de politiek

AudioENSCHEDE - Het moet afgelopen zijn met de ambtelijke en vaak wollige taal die er wordt gesproken in de gemeentepolitiek. Dat vindt SP Enschede, die het tegengaan van ambtelijke taal nadrukkelijk als thema in het verkiezingsprogramma benoemt.

„Politiek is toch een eigen wereldje”, vertelt Maxim van Luttikhuizen, fractievoorzitter van SP Enschede, op 1Twente. „Naarmate je langer in de politiek zit, ga je ook die ambtelijke termen gebruiken. En dan haken de mensen af, want die snappen het dan niet meer.”

Omslag

Van Luttikhuizen: „Wij vinden dat de politiek niet alleen námens de inwoners het werk moet doen, maar voornamelijk ook mét de inwoners. En dan moet je natuurlijk wel duidelijk kunnen maken aan de inwoners van de stad waar je mee bezig bent.”

Er is een omslag nodig om burgers meer voor de politiek te interesseren, zo bepleit Van Luttikhuizen. „We proberen mensen naar het stadhuis en naar wijkraden te krijgen, maar we moeten dat omdraaien: wij moeten naar de mensen toe gaan. Dan bereiken we ook de mensen die de weg naar de politiek nog niet kennen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.