Fan raakt vinger kwijt bij veldbestorming Grolsch Veste

VideoENSCHEDE - Een fan van FC Twente heeft een poging om vanuit de gracht op het veld van de Grolsch Veste te klimmen maandagmiddag zwaar moeten bekopen: hij bleef met zijn ring achter één van de pinnen van het hek haken, waardoor zijn vinger werd afgerukt.

Foto’s van de afgerukte vinger circuleren sinds maandagmiddag op internet. Een woordvoerder van FC Twente bevestigt het ongeluk. Een groep van circa 200 supporters klauterde direct na afloop vanuit de gracht van Vak-P en een naastgelegen vak op het veld. Oproepen van stadionspeaker Jan Bruins om de huldiging vanaf de tribune te volgen werden daarmee genegeerd. Bij de klimpartij raakten meer fans gewond. Bij de eerstehulpposten van de ziekenhuizen in Enschede en Oldenzaal meldden zich maandagavond enkele slachtoffers met vleeswonden, die moesten worden gehecht.

Door de ‘pitch invasion’, die de stewards van FC Twente niet konden voorkomen, liep de uitreiking van de kampioensschaal vertraging op en konden de spelers geen ere-ronde maken langs de andere tribunes.

Volledig scherm
Nadat de uit de gracht naar het veld geklauterde fans eerst waren teruggedreven, renden ze direct na het uitreiken van de schaal opnieuw het veld op. Eén van hen verloor bij de klimpartij een vinger. © VI Images

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.