FC Twente-bollen bij de bakker: Enschede leeft toe naar kampioenschap

VIDEOENSCHEDE - In Enschede stijgt de kampioenskoorts. Bij de outletstore van FC Twente worden de hele dag door shirtjes van de ploeg verkocht en een bakker in de binnenstad van Enschede verkoopt rode soezen met FC Twente-logo erop.

Het is volgens de supporters namelijk niet de vraag of FC Twente kampioen wordt, maar vooral wanneer. Vrijdag kan FC Twente kampioen worden zonder zelf te spelen, als Sparta verliest van Helmond Sport is Twente kampioen. En anders is er maandag een nieuwe kans, wanneer FC Twente in eigen huis tegen Jong AZ speelt. Supporters die voor de camera van 1Twente hun verwachting uitspreken, hopen dat FC Twente pas maandag kampioen wordt. In de eigen Grolsch Veste voor 30.000 man landskampioen worden, is toch mooier dan kampioen zonder te spelen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Volledig scherm
FC Twente-bollen vanwege het aanstaande kampioenschap. © still uit video
  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.