Volledig scherm
© ANP

Geen feest als Twente vrijdag kampioen wordt, huldiging op dinsdag

ENSCHEDE - Er wordt vrijdag en in het weekend geen feest in Enschede georganiseerd mocht FC Twente vrijdag zonder te spelen kampioen worden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Net als de KNVB respecteert de gemeente Enschede het besluit van Amsterdam om de wedstrijd van Jong Ajax tegen Twente te verbieden uit vrees voor ongeregeldheden. Bij winst zou FC Twente kampioen zijn in de Eerste Divisie.

Twente wordt dat ook zonder te spelen als concurrent Sparta vrijdag verliest. Enschede zegt dat er in dat geval die avond of in het weekend nog geen feest wordt georganiseerd. Maandag speelt Twente opnieuw. De eventuele huldiging is dinsdagmiddag om 17.00 uur buiten de Grolsch Veste. 

  1. Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbalpraat bij de koffieautomaat’
    podcast

    Nieuwe Tubantia podcast: ‘Voetbal­praat bij de koffieauto­maat’

    ENSCHEDE - Er is geen regio in Nederland waar op één dag meer dan 35.000 mensen naar een wedstrijd in het betaalde voetbal gaan. In Twente is dat wel het geval. FC Twente en Heracles leven, zorgen voor reuring en gespreksstof bij de koffieautomaat. Het is nooit rustig, nooit saai. Fardau en Leon bespreken daarom elke week de avonturen van ‘onze twee clubs’ in een podcast. Het laatste nieuws, de meeste achtergronden. Aflevering 1: