Volledig scherm
Jong Ajax speelt met FC Twente. © Lars Smook

Geen witte rook, alleen nog maar mist over kampioenswedstrijd FC Twente

ENSCHEDE - De vergadering van de gemeente Enschede, de politie, het Openbaar Ministerie en FC Twente over de kampioenswedstrijd in Amsterdam vrijdag tegen Jong Ajax heeft niets opgeleverd. Volgens woordvoerder Ton Kamp van de gemeente Enschede wordt wellicht pas dinsdagmiddag duidelijk hoe supporters van Twente de wedstrijd kunnen volgen. Vanavond praten partijen nog wel met elkaar.

Volgens Kamp is er sprake van een complex probleem, wordt er op verschillende plekken met elkaar gesproken en is het lastig dat niet iedereen bij  Ajax goed bereikbaar. Belangrijke personen zijn in Italië voor de uitwedstrijd van Ajax I tegen Juventus.

Tegenover deze krant heeft Ajax deze maandag verklaard en nog eens om 15.10 uur herhaald dat de club niet aan de  wens van Twente tegemoet komt om de wedstrijd te verplaatsen van het kleine sportcomplex de Toekomst naar de  Johan Cruijff Arena. Op de tribunes van De Toekomst is slechts plaats voor 185 Tukkers. Twente, Vak-P en de Vriendenkring willen graag naar de Arena. Vak-P heeft aangekondigd hoe dan ook met duizenden naar Amsterdam te zullen gaan.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.